Schrijfopdracht B1

Les: Schrijfvaardigheid – Uitnodiging voor een feest

Opdracht: Schrijf een uitnodiging voor een feest en vertel je vrienden wanneer het zal plaatsvinden, waar het zal zijn, en wat ze kunnen verwachten.

Uitnodiging:

Beste vrienden,

Ik wil jullie graag uitnodigen voor een feest dat ik organiseer om [reden voor het feest]. Het belooft een gezellige avond te worden vol plezier, muziek en lekker eten. Hier zijn de details:

Datum: [Datum] Tijd: [Tijd] Locatie: [Adres] Dresscode: [Optioneel]

Laat me alsjeblieft uiterlijk [RSVP-datum] weten of je kunt komen, zodat ik ervoor kan zorgen dat we genoeg eten en drinken hebben voor iedereen.

Ik kijk ernaar uit om samen met jullie te vieren. Tot dan!

Met vriendelijke groeten, [Je naam]

Vragen:

  1. Wat is het onderwerp van deze schrijfopdracht?
  2. Wat zijn de belangrijkste onderdelen van de uitnodiging?
  3. Welke informatie moet je in de uitnodiging opnemen?
  4. Waarom is het belangrijk om een RSVP-datum te vermelden?
  5. Wat betekent “Dresscode” in de uitnodiging en waarom is het optioneel?

Antwoorden:

  1. Het onderwerp van deze schrijfopdracht is het schrijven van een uitnodiging voor een feest.
  2. De belangrijkste onderdelen van de uitnodiging zijn de datum, tijd, locatie, dresscode (optioneel), en je naam aan het einde.
  3. De uitnodiging moet de datum, tijd, locatie, en optioneel de dresscode bevatten. Het moet ook de reden voor het feest vermelden en vragen om een RSVP uiterlijk op een bepaalde datum.
  4. Het is belangrijk om een RSVP-datum te vermelden, zodat de gastheer of gastvrouw kan plannen en zorgen voor voldoende eten en drinken voor alle genodigden.
  5. “Dresscode” in de uitnodiging verwijst naar de kledingvoorschriften voor het feest, zoals “casual,” “formeel,” of “feestelijk.” Het is optioneel omdat niet alle feesten een specifieke dresscode hebben, en sommige mensen misschien liever gewoon dragen wat ze willen.